Natuur retraite

Op deze bijzondere plek, waar de natuur je omarmt, heeft alles een ziel: de dieren, de heuvels, de beek langs ons huis, de bomen en planten, de wolken! Hier ga je, samen met maximaal zeven anderen een kleine week mee in het ritme van de natuur. 

Tijdens de retraite ga je de verbinding aan met jezelf, met de natuur, je intuitie, met elkaar. Je gaat op zoek naar antwoorden, je eigen kracht, je talenten, je valkuilen, alles wat jou zo’n mooi en uniek mens maakt! 

We hebben allemaal patronen, onzekerheden, belemmeringen en obstakels die ons in de weg staan. We vergeten vaak, of weten niet, dat we de oplossing ook in onszelf meedragen. De natuur en het coachingsproces houden jou de spiegel voor, om deze oplossingen te ontdekken en te ontwikkelen. De natuur en de coach zijn neutraal en vrij van oordeel, geven geen advies en vertellen je niet wat je moet doen. Dat weet jij prima zelf! Soms heb je alleen wat steun nodig om je sterk te voelen om deze zaken ook daadwerkelijk te veranderen.

Verandering doet pijn en wringt en schuurt. Het kost lef om iets los te laten dat je goed kent, om op zoek te gaan naar een andere manier van aanpak, om uit je comfortzone te komen. Het is vaak verwarrend, het levert frustratie en boosheid op, op jezelf of anderen, en lijkt het uitzichtloos.

Wat we gaan doen

Tijdens de retraites breng je aan de hand van verschillende oefeningen, opdrachten en workshops helderheid in jouw vragen, jouw weerstand, jouw kracht en oplossingen. Niet door hard te werken, of barrières te doorbreken, maar door liefdevol naar jezelf te kijken, naar je intuïtie te luisteren en je zelfwaardering te vergroten. 

Zo gaan we onder andere het labyrint lopen, doen we een meditatie om je krachtdier te ontmoeten, maken we onze eigen handleiding, maken we een offerzakje en doen we een stiltewandeling in de prachtige natuur.